Vactia Suomi (Finnish)
19.07.2010

FIT Biotech Oy:llä lupaavia tuloksia HIV-positiivisten hoitoon uuden DNA-rokoteteknologian ansiosta

FIT Biotech Oy julkisti tänään HIV-infektion hoidon kannalta merkittäviä tutkimustuloksia AIDS-konferenssissa Wienissä. Ensimmäistä kertaa HIV-positiivisten potilaiden virusten määrää on onnistuttu vähentämään rokotehoidolla. Tutkimukset osoittavat, että rokotteen vaikutus kestää jopa yli kaksi vuotta. Tulokset perustuvat DNA-pohjaiseen (GTU®) rokotteeseen, joka on suomalaisen FIT Biotechin kehittämä.

 

Suomalainen bioteknologiayritys FIT Biotech Oy julkisti XVIII Kansainvälisessä AIDS-konferenssissa Wienissä tutkimustuloksia, jotka antavat uutta toivoa HIV-positiivisten hoitoon. Fit Biotechin immunomodulaattori FIT-06 –rokotteella tehdyt tutkimukset toteutettiin Johannesburgissa Etelä-Afrikassa HIV-positiivisilla, joita ei ole aiemmin hoidettu lääkkeillä. Ensimmäistä kertaa on saatu kliinisesti merkittäviä tuloksia, jotka osoittavat, että rokote-hoito vähentää virusten määrää ja lisää CD4-immuunisolujen määrää huomattavasti. Tutkimukset osoittavat, että rokotteen vaikutus kestää jopa yli kaksi vuotta.

 

”Nämä tutkimustulokset ovat hyvin rohkaisevia ja antavat uutta toivoa monille sellaisille HIV-positiivisille, joita ei ole aiemmin hoidettu lääkkeillä. Hoidon ansiosta HIV-infektion etenemistä AIDS-vaiheeseen voi olla mahdollista hidastaa jopa kaksi vuotta”, toteaa Dr. Eftyhia Vardas, kliinisten tutkimusten päätutkija Johannesburgissa.

 

”FIT Biotechin tavoitteena on kehittää tehokkaampaa hoitoa HIV-positiivisille ja AIDSiin sairastuneille. Rokotehoidon positiiviset tutkimustulokset vauhdittavat yhteistyöhankkeitamme ja avaavat mahdollisuuksia myös uusille kumppanuuksille”, iloitsee toimitusjohtaja Kalevi Reijonen FIT Biotechistä.

 

Lisätietoja

FIT Biotech Oy

Toimitusjohtaja Kalevi Reijonen

Tel: + 040 8435 695

kalevi.reijonen[at]fitbiotech.com