Vactia Suomi (Finnish)
25.02.2011

Dosentti Vesa Hytönen Vactian johtokuntaan

Dosentti Vesa Hytönen valittiin Vactian uudeksi johtokunnan jäseneksi. Hytönen toimii tällä hetkellä arvostetussa Akatemiatutkijan toimessa ja hän johtaa omaa tutkimusryhmäänsä Tampereen yliopiston Biolääketieteellisen Teknologian Instituutissa. Hytösen erityisosaaminen liittyy erityisesti proteiinien tuottoon, puhdistukseen ja analysointiin. Hän on myös soveltanut laskennallisen biologian menetelmiä proteiinien toiminnan tutkimisessa.

 

- Olen hyvin iloinen Vesan liittymisestä Vactia-perheeseen, toteaa Vactian toiminnanjohtaja, Professori Mika Rämet. Tuntuu hyvin luontevalta, että Vesa ja hänen henkilökohtainen varajäsenensä, professori Markku Kulomaa ovat nyt kiinteästi mukana Vactian toiminnassa, koska he ovat jo aiemmin osallistuneet aktiivisesti useaan Vactia-projektiin.

 

Suurten kliinisten rokotteiden tehoa ja turvallisuutta selvittävien tutkimusten lisäksi Vactian toimintaan kuuluu myös täysin uusien rokotteiden kehittäminen. Vactian jäseniä ovat Tampereen Yliopiston Rokotetutkimuskeskus, Virologian laitos, Tutkimusryhmiä Tampereen yliopiston Biolääketiteteellisen teknologian instituutista (IBT) ja Seksuaaliterveyden tutkimusyksikkö STD-tutkimus, sekä Finn-Medi Oy, FIT Biotech Oyj ja Vactech Oy. Vactia kokoaa yhteen satoja tutkijoita ja noin 30 miljoonan euron projektikannan.