Vactia Suomi (Finnish)

FIT Biotehch Oyj – Tehokkaita ja turvallisia rokotteita DNA-teknologialla

FIT Biotech Oyj on innovatiivinen lääketieteellisen bio­teknologian alalla toimiva yritys. Se keskittyy ennen kaikkea oman GTU® (Gene Transport Unit) -teknologiansa kehittämiseen ja kaupallistamiseen  sekä GTU-teknologiaa soveltavaan käyttöön DNA-rokotteissa ja immuuniterapiassa.Yrityksen muita erityisosaamisalueita ovat keinotekoiset immunogeenit (multiepitoopit), rekombinantti- ja vasta-aine­teknologiat sekä GMP-tuotannon kehittäminen DNA-rokotteita varten. FIT Biotech on perustettu 1995. Yritys sijaitsee Tampereella, lisäksi sillä on tuotekehitystoimintaa Tartossa. Yrityksen palveluksessa on n. 40 henkilöä.

 

FIT:n DNA-rokotteet

FIT:n kehittämällä GTU®-teknologialla voidaan synnyt­tää pitkäkestoinen ja laajavaikutteinen soluvälitteinen immuunivaste. Tätä ominaisuutta voidaan hyödyntää pyrittäessä ennaltaehkäisemään ja hoitamaan kroonisia infektiosairauk­sia, kuten HIV, tuberkuloosi ja malaria. FIT on myös kehittänyt rokoteteknologiaa, jolla voidaan synnyttää vasta-ainevälitteinen immuniteetti.

Tätä voidaan hyväksikäyttää mm. pandemiarokotteessa. Yhdistämällä nämä kaksi teknologiaa saadaan aikaan sekä soluvälitteinen että vasta-ainevälitteinen immuniteetti, joka voi osoittautua tarpeelliseksi mm. HIV-infektion ehkäisemisessä. FIT on testannut rokotteen tehoa Etelä-Afrikassa suoritetussa kliinisessä faasi II -tutkimuksessa ja sen lisäksi rokotetta testataan yhteistyössä englantilaisen Imperial Collegen ja ranskalaisen ANRS-tutkimuslaitoksen kanssa sekä laajassa EU-rahoitteisessa projektissa.

Vactia Biotech
FIT Biotech Oyj
Perustettu: 1995
Toimipisteet: Tampere ja Tartto
Toimiala: Tutkimus ja tuotekehitys
Projektit ja palvelut:
HIV-rokote sekä GTU® (Gene Transport Unit) -teknologiaan liittyvät projektit, pandemiarokote, tuberkuloosi, malaria
GTU® (Gene Transport Unit) -teknologia
Plasmid DNA -tuotanto
Yhteydenotot:
Kalevi Reijonen, toimitusjohtaja
Puh. +358 3 3138 7000
kalevi.reijonen@fitbiotech.com